aankondiging

 • misschien

  misschien dacht u, hier verschijnt ook nooit nog eens iets, maar dat is dan buiten dit bericht gerekend.

 • 12 ernstige voornemens voor 2012

  1. ik ga het ontbrekende paneel van de rechtvaardige rechters vinden dit jaar. ik weet het, ik weet het: ik heb het vorig jaar ook al gezegd. maar waarom niet opnieuw wensen wat mislukt is. geef toe: gaat u niet ook dit jaar een heel jaar fitnessen tot half februari?

  2. ik heb nog geweldig veel boeken te lezen, en ik ga beginnen met die die ik de laatste jaren kado heb gekregen. misschien zijn dat niet allemaal tegelijk ook de beste boeken, maar er bestaat nog zoiets als elementaire beleefdheid en het gegeven paard.

  3. ik ga madeleine mccann zoeken. ik geloof niet dat de ouders een akelig geheim verborgen houden. ik ben haar moeders boek aan het lezen (het enige niet gekregene dat ik nog ga lezen voor ik aan de gekregenen begin) en het is schrijnend en ik geloof haar en ik ga haar helpen.

  4. ik ga een beetje proberen lijnen en minder sausjes eten tenzij ze echt heel, heel, heel lekker zijn, hetgeen ze helaas meestal ook effectief zijn, maar dat is amper mijn schuld te noemen. we gaan er dus ook niet te veel over zagen mocht het niet lukken.

  5. ik ga mij minder opjagen in de toenemende schare onnozelaars in het verkeer. nee, poeh, ik ga u zelfs niet vertellen wat ik vanochtend weer heb meegemaakt dienaangaande.

  6. ik ga geen enkele hoofdletter meer schrijven in mijn blog, ook niet als ik citeer. dit is mijn blog.

  7. ik ga me inline skates kopen en, dat is toch de bedoeling, en iets anders zou pure dwaasheid zijn, beginnen inline skaten.

  8. ik ga iedereen unfollowen op twitter die mij unfollowt. wat is me dat nu, zeg.

  9. ik ga minder op internet zitten. niet geheel van harte, want verslaafd ben ik niet echt, maar ik wil meer schrijven in 2012. geen reden tot paniek, want ik heb het niet meteen over mijn blog. ik wil uitgeven in 2012. geen geld (men kan nu eenmaal niet uitgeven wat men niet heeft, hoewel dexia denkt van wel), maar boeken. er liggen al meer dan tien jaar enkele halve manuscripten op de plank, en geen enkele raakt maar af. we gaan dat dus dit jaar doen. wanneer weet ik nog niet. eind december, vermoedelijk.

  10. ik ga op reis gaan (er mag ook wel een haalbaar objectief bij zijn).

  11. ik ga regelmatiger joggen in 2012. vanaf 1 januari zelfs al, dacht ik.

  12. ik ga niet te veel plannen in 2012. toch alleen maar voer voor frustratie.

  deze nieuwjaarsbrief werd geschreven tijdens het luisteren naar mijn overigens sublieme spotify afspeellijst "90's britpop, before, after & elsewhere". abonneren maar!

   

  Lamgods.jpg

 • kartonnen dozen

  toen mijn leven nog eenvoudig was, had ik wilde plannen. veel van die plannen zitten momenteel in kartonnen dozen. veel mensen hadden, toen hun leven nog eenvoudig was, wilde plannen. veel van die mensen staken die plannen vervolgens in kartonnen dozen, reden ermee naar het containerpark en dumpten ze. ik niet. bij mij steken ze nog altijd in kartonnen dozen, die ik vandaag verhuisde van de garage naar het tuinhuis.

  misschien vraagt u zich af wat er van blogonious geworden is de laatste jaren. blogposts komen met de regelmaat van de 29ste februari. misschien denkt u het te weten: eilandman weet niet meer waarover te schrijven, bloggen was een bevlieging. maar de waarheid is anders: er is te veel om te beschrijven, en evenveel kan niet beschreven worden binnen het sociale keurslijf van een blog. u zult me dat moeten vergeven. de muren hebben oren, en ik heb geen zin om ip- en mac-adressen te gaan checken van de lezers van blogonious.

  het goede nieuws, als u een trouwe lezer bent, is dat ik het schrijven niet kan laten, en het feit dat er een moment is aangebroken, denk ik, in mijn leven, dat ik weer wat meer ga bloggen. even licht-nonsensicaal als vroeger, maar minder gebeten om niet te vergeten. hoe groot mijn bewondering ook voor mensen als anthierens of meulenaere, hun schrijfstijl heeft hen vooral windeieren gelegd.

  ik was er bang voor, en geef toe: u ook, maar het is me toch maar weer eens gelukt: het einde van een blogpost bereiken zonder werkelijk iets van noemenswaardige betekenis geschreven te hebben. voor inhoud zult u alweer elders moeten zijn, of later terugkomen.

   

  kartonnen doos

 • "uw zoekertje beukenfineer tv-kast op wieltjes met draaibaar bovenvlak is geplaatst"

  moet kunnen, vind ik: een link op je blog zetten naar een tv-kastje dat je zelf verkoopt op tweedehands.be. immers wil ik het daadwerkelijk verkocht krijgen. zolang het niet verkocht raakt zal ik blijven bloggen, dat zweer ik, dus u doet er uw voordeel mee om haast te maken.

  over het tv-kastje zelf dan: het kan gebruikt worden om een tv op te zetten, wat niet geheel ongewoon is voor een tv-kastje, maar ook iets anders, bijvoorbeeld een voorwerp naar keuze dat u ter beschikking hebt. zolang het niet verkocht is kan ik ook mijn garage niet volledig opruimen, dus met de aankoop steunt u ook nog eens een goed doel. en het geld gaat niet naar de honger in de hoorn van afrika, zodat u zeker kunt zijn dat het goed terechtkomt.

  o ja, het kost 25 euro en het is dus niet fiscaal aftrekbaar.

   

  frontaal.jpg

 • dit ben ik niet

  mocht u me zoeken op google, wat u natuurlijk niet gaat doen want niemand googlet toch iemand anders op google, das ist gar unbeläft, dan vindt u me niet op netlog, is www.koenvandewiele.be absoluut mijn website niet en zit ik niet bij de scouts van tervuren. mijn totem is ook absoluut niet rustige merinos - ik zou tenandere begot niet weten wat het is, een "merinos". ik ben beroepshalve geen lector aan de faculteit applied engineering sciences van hogeschool gent en ook geen educatief medewerker bij vorming plus antwerpen. ik heb nog nooit een stapsgewijze presentatie gegeven in cultuurcentrum deurne over hoe een gsm nu precies werkt.

  evenmin heb ik al kwaliteitscontrolemetingen van beeldschermen in een filmloos ziekenhuis uitgewerkt of geautomatiseerd al heeft het, ik meen het, op een onbewaakt moment misschien niet zo veel gescheeld. ik zit niet in de seniorenraad van de gemeente zwijndrecht en ik heb niet meegewerkt aan de choreografie van "undertone in carwash" van sidney leoni. ik ben niet getrouwd met renate de preter, dochter van herman de preter en laure van den abeele, en al zeker niet op 7 maart 1964. ik ben nog niet geïnterviewd op listorious.com.

  ik maak hier nog wel eens een update van want er komt elke dag een boel onzin bij, zoals onderstaande foto bijvoorbeeld. maar een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn. ik ben dus niet de persoon hieronder afgebeeld. enfin, tot later.

  Koen Van de Wiele

 • blogmissie

  bedankt voor het applaus. weliswaar een one hand clapping maar soit, ik jaag het grote geluk niet na.

  deze blog zal nog steeds gaan over fruitvliegen, boordstenen, fernando pessoa, naaktslakken, muziek, verdwijningen, kruiden, duduk, belgische spoorwegen, anglo-nubische geiten en gebeurtenissen in de maatschappij die volgens mij niet hadden gehoeven of tenminste beter hadden gekund.

  deze blog zal nog steeds geen hoofdletters gebruiken.

  deze blog wil niet populair zijn. geen grapjes over ilse uyttersprot of zo. zelf heb ik altijd wel populair willen zijn maar ik ben al zevenendertig en het is nog altijd niks dus het zal nu ook wel niks meer worden. onmacht is even erg als pijn. maar no hard feelings.

  deze blog wil niemand schofferen. zelfs laura lynn niet, noch mensen die naar haar luisteren, noch wielertoeristen die op het fietspad blijven tijdens het weekend.

  de missie van deze blog is vrijwel onbestaande. het heeft bijgevolg weinig zin hier te komen lezen. eerlijk duurt het langst vind ik. het zou zelfs kunnen dat ik dringend een ruimingsdienst moet bellen voor onze septische put en daar geen zin in heb en enkel en alleen daarom schrijf, uit procrastinatie.

  deze blog gebruikt moeilijke woorden. niet om intelligent te doen of zo, maar gewoon omdat ik dat wijs vind, moeilijke woorden. ge moet daar niet moeilijk over doen, he, ge kunt het altijd opzoeken als ge het niet verstaat. "procrastinatie" betekent overigens "uitstel".

  af en toe gaat er onderaan een blogbericht staan: "geschreven tijdens het luisteren naar", gevolgd door, hou je vast, muziek waarnaar ik aan het luisteren was terwijl ik het bericht aan het schrijven was. ge moet er u niet te veel aan storen.

  tot later.

   

 • applaus

  ik herbegin niet zonder een beetje applaus.

  zeg.