• tien kippevelnummers voor wie geen zin heeft om buiten te komen in deze hitte (1)

  meteen had ik ook hier net als altijd wanneer ik een lijstje wil maken de onweerstaanbare drang om de ultieme lijst te maken, net zoals van het reve het boek van het violet en de dood wou schrijven, maar dat kan natuurlijk niet, net zoals van het reve het niet heeft gekund, omdat er uiteraard geweldig veel meer kippevelnummers zijn dan tien. of is het tegenwoordig "kippenvel"? soit, pak een frisse pint en zet u, want tien is toch al een begin. wacht, ik zal een (1) toevoegen aan de titel. dat legt de lat wat hoger.

  vreemd vind ik wel, maar dit geheel in de kantlijn, dat een nummer een periode wel en dan weer geen kippevel kan geven. en daarna weer wel, bedoel ik, want ik heb het hier niet over het afgezaagd geraken van de ingrediënten van de ultratop. maar hieronder dus tien songs waarbij het zelden niet is, en dus meestal en voornamelijk wel. kippevel, bedoel ik. een paar zal ik ongetwijfeld vroeger al gepost hebben. waar het hart van vol is, namelijk.

   

 • mijn nieuwe vlam: Joseph Farquharson

  jaren geleden is het al dat ik nog iets blogde: van 1 juli 2012 meerbepaald. ge zou mijn leven moeten gehad hebben de laatste twee jaar, maat! stoppen met schrijven zal ik nooit doen, maar ermee beginnen lijkt dan weer allesbehalve makkelijk.

  soit, ik ben hier nu, en ik wou u een schilder leren kennen die ik ontdekt heb tijdens mijn laatste reis. meerbepaald hing er een replica van de man boven mijn bedstee. lang geleden dat ik zo ontroerd ben geweest door een schilderij.

  vanavond nog meer gaan opzoeken van de man en bingo: nog meer kippenvel - de ideale desktop wallpaper ook. ladies ende gentle men, mét hoofdletters: Joseph Farquharson (°1846 †1935). neem nu bijvoorbeeld dít zeg, en láát het dan nog op een russische site staan:

   

  deze blogpost is geschreven tijdens het luisteren naar mijn eigen playlist NTC recordings Vol.6 op grooveshark.