politiek

 • Geloofwaardigheid

  Los, maar echt ik meen het: volledig los, van mijn mening over staken, waarmee ik u overigens niet zal verblijden, vraag ik me af hoe geloofwaardig een staker kan zijn met dít op het hoofd. Dé foto van 1 december wat mij betreft.

  staker

 • de sven gatz hetze

  sven gatz moet zijn driehonderd duizend euro nu toch niet hebben. hij wordt er een stukje sympathieker door. sterker: burgers die nu nog kritiek durven geven zijn de pineut: het zouden hypocrieten zijn. en dat gaat me toch wel wat te ver. immers onvoldoende in de media gebracht: gatz had de driehonderd duizend nooit zomaar gekregen: hij heeft ze zelf eerst expliciet moeten aanvragen en heeft dat ook effectief gedaan. zonder publieke tegenstand stonden ze nu te blinken op zijn bankrekening. dat is een belangrijke nuance en het maakt het ultiem afzien van de centen toch iets minder heldhaftig.

  helemaal pijnlijk wordt het als je weet dat hij enkele jaren terug nota bene zelf voorstellen indiende om de uittredingsvergoeding te herzien. consequentie: nul. hang dus de calimero niet uit, zou ik denken, en verwijt je critici niet hypocrieten te zijn die het geld één voor één zelf hadden aangepakt. erken je fout zonder frustratie en hou het daarbij. het gebaar was een pak nobeler geweest.

  campagneshirt.jpg