werk

 • Geloofwaardigheid

  Los, maar echt ik meen het: volledig los, van mijn mening over staken, waarmee ik u overigens niet zal verblijden, vraag ik me af hoe geloofwaardig een staker kan zijn met dít op het hoofd. Dé foto van 1 december wat mij betreft.

  staker

 • solliciteren

  ik heb de afgelopen twee jaar behoorlijk wat gesolliciteerd. meer dan me lief is, eigenlijk. want prettig vind ik het niet. jezelf voorstellen in tien zinnen, toelichten waarom je je precies kandidaat stelt voor de job, het stond eigenlijk allemaal al in de brief die je stuurde. herhaling op grote schaal. car l'histoire, comme on sait, se répète. enfin, allemaal tot daar aan toe: die mensen kennen je niet, en terwijl je antwoordt met antwoorden die ze al lazen, letten ze ook op lichaamshouding, dynamiek, ingesteldheid, en nog meer dingen van op pagina 56 uit het grote aanwerfhandboek dat een of andere poshy meneer zonet uitbracht met veel poeha ter meerdere eer en glorie van het eigen gelijk. "waar krijg jij energie van", heb ik er ooit eens één horen vragen, alsof het een allesbepalende vraag zou worden voor het eindverdict. ze doen maar. management is een trend. niet meer en niet minder. in doodstrijd, en binnenkort een relikwie. en bekakt management zeker.

   

  waar ik echter vliegende uitwerpselen van krijg is de vraag waarom ik dan wel zo veel beter zou zijn dan de andere kandidaten, wat dikwijls ook nog eens gevraagd wordt alsof je het godbetert zelf hebt gesuggereerd. ik weiger pertinent te antwoorden op die vraag. ik zweer het u, ik repliceer steevast en droog als een oogstklare portugese kurkeik uit de alentejo dat ik het begot niet zou weten, al was het maar omdat ik die andere kandidaten niet eens ken. ik ben namelijk dat zeldzame manspersoon dat voor een maatschappij is met duurzame economie waar iedereen een job heeft die hem op het lijf geschreven is, en dat ook nog eens als een don quichot in de praktijk poogt te brengen. negen op de tien keer kijkt het panel van zo'n sollicitatie je dan met grote ogen aan. maar af en toe zie je ook eens een milde glimlach, en hoor je denken: "verdikke, die gast heeft gelijk".

   

   

  mirandalineup.JPG