literatuur

 • mijn belangrijkste literaire invloeden

  fernando pessoa, rutger kopland, simon vestdijk, herman portocarero, john millington synge, sean o'casey, gerard reve, thomas hardy, john fowles, virginia woolf, emily dickinson, katherine mansfield, harold pinter, johann wolfgang von goethe, herman brusselmans, jan terlouw, thea beckman.

   

  met excuses aan al wie ik vergeten ben en nog niet las omdat ik nu eenmaal veel te weinig lees.

   

  en hier, hebt ge dit al gezien, ik sta hier verdorie in een lijst tussen allemaal echte schrijvers! ge moet uzelf soms eens googlen.

   

  als het over boeken gaat vindt ge mij overigens hier.

 • korbeel (2)

  op grond van het voorafgaande sloeg het verzamelde gild vigilante clerici aan het decachetteren van de werkelijke reden van het amoveren van de korbeel. "ongezien in een pijpenla", stak een kleine witheer met scherpe visus van wal. "het werk van een redemptorist?" probeerde z.e.h. verluchteren nog schalks met een boutade, maar amper één collega die ginnegapte. hexakosioihexekontahexafobie kon geen van deze heren aangewreven worden, allen stonden stevig en frugaal met hun voeten in de wereld. "rafactie aan de verantwoordelijke satraap of croesus of wie dan ook is uitgesloten, maar van een refectorium verwacht je hoedanook meer", posteerde het aangeslagen slachtoffer amechtig maar flagrant reconvalescent. op dat moment schreed een toevallige bezoeker, bedilziek zou later blijken, in propedeuse, zeker geen abituriënt, en sjamberloek naar voor. (wordt vervolgd)

   

  67fd072799.jpg

 • korbeel

  vermoedelijk door veelvuldige palpatie was de korbeel gaan afbrokkelen en zorgde hij voor een collisie met de premonstratenzer. enkel afasie weerhield er deze van om een restitutie te schreeuwen. "bisbilles en eidetiek!" lachtte een mede-norbertijn tevens xylograaf het voorval weg om meteen te alluderen op de lucullische maaltijd als oorzaak. "vermoed je in mij soms een somnanbulist?" sneerde de premonstratenzer. "van een infame bassesse gesproken!" niemand echter die ondertussen rekening hield met de apocriefe rotrombine van de reguliere kanunnik, wiens fiducie in het caritatieve gremium ondertussen danig was geslonken: "bespaar mij uw prolegomena, collega, werkelijk pernicieus, u divageert met een idiosyncratische ferociteit. witheren zouden peigeren van voraciteit. ik ben fytofaag en matineus omwille van mijn humorale problemen. om uw allotria nog niet te beschuldigen van myopie." het lachebekje, bepaald geen zotisch cytoloog, werd sub rosa gedeballoteerd in een soterische poging het omineuze af te wenden. (wordt vervolgd)

   

  deze blogpost werd geschreven onder het luisteren naar iestyn davies.

   

  1755405426.jpg

 • officieel

  het is officieel: stoppen met bloggen werkt niet bevorderend voor het afwerken van een roman.

 • utØya revisited

  een overlevende van het bloedbad dat anders breivik aanrichtte keerde afgelopen maandag terug naar utØya: meteen één van de meest pakkende fotoreportages van de week.

  pb-120404-norwayShooting-03.photoblog900.jpg

  alexandra peltre op de rots waar ze in het been werd geschoten en zich in het water verstopte [ints alnins / reuters]

   

   

  deze post werd geschreven tijdens het luisteren naar laura gibson op spotify.

 • the digital island daily

  voor wie het wel eens iets meer mag zijn, zonder dat het meteen al te zwaarwichtig wordt, heb ik zonet the digital island daily gemaakt op paper.li. de eerste editie is al één keer bekeken (hoogstwaarschijnlijk door mij) en er is al één fan (ik wellicht). met andere woorden: een echt schot in de roos, dat u dan ook absoluut niet aan u wil laten voorbijgaan. niet-commercieel nieuws vanop futiele hoopjes land in zee, dat zou zowat de bedoeling moeten zijn. een niche waarvan wellicht niemand behalve ik wakker ligt, en in betere tijden ook nog boudewijn büch, maar soit. aanklikken die boel. en abonneren.

   

  cover-small.png